Micro Teamgym wedstrijden 28 januari

Podiumplek voor O.D.I. ´t Harde

Zaterdag 28 januari vond de allereerste Micro Teamgym wedstrijd springen plaats in MFC Aperloo ´t Harde. Een nieuw concept springen wat ook een mogelijkheid moet bieden voor de wat kleinere verengingen om aan deel te nemen. Dit doordat je nu met 3 tot 5 springers springt in plaats van 6 tot 9, waarbij je soms net geen complete groep in het juiste niveau kunt samenstellen. Daarnaast wordt er gesprongen op muziek, en op 2 onderdelen, de Airtrack, een vernieuwende vorm van de Airtumblingbaan en het tweede onderdeel is een combinatie van de Minitrampoline en Minitrampoline Pegasus. Het niveau waarin je kunt deelnemen is erg groot, het gaat van het G tot het A niveau. Het G-niveau is bedoeld voor springers met een beperking, je kunt hierbij denken aan G-gym. Het recreatieve niveau is het E- en D-niveau waarin O.D.I. in mee sprong. Gaat het D-niveau je als team goed af en zoek je uitdaging dan kun je kiezen voor het C-niveau. Het A- B-niveau ligt landelijk en zelf hoger en dan moet je denken aan meerdere salto´s in één sprong.

De organisatie van deze wedstrijd lag in handen van gymnastiekvereniging O.D.I. ´t Harde, een thuiswedstrijd voor onze meiden die ze niet aan zich voorbij hebben laten gaan gezien de resultaten. O.D.I. sprong mee met 4 teams van 3 meiden, 2 teams op het E-niveau en 2 teams op het D-niveau.

In het ochtend blok sprongen Esther Bultman, Tessa Brouwer en Rachelle Viets mee in de categorie D-niveau Dames Jeugd. Drie lachebekkies die bereid zijn elkaar te helpen waar nodig is. Op beide onderdelen hebben zij mooie sprongen laten zien, in de moeilijkheidswaarde hadden zij dan ook de hoogste score! Helaas hebben zij in de uitvoering op de minitrampoline/ Pegasus wat puntjes laten liggen waardoor ze op een 4e plek zijn geëindigd met een verschil van 0,82 met de 3e plek.

Ook in het ochtend blok onder de categorie E-niveau Dames Jeugd sprongen Anna Sysling, Lisanne van Putten en Naomi Smit. Zij waren de verassing van de ochtend, zij pakte gewoon de 3e plek! Ook deze groep heeft de hoogste puntenwaarde in de moeilijkheid score behaald maar de schoonheidsfoutjes hebben hen de das doen om doen. Zij miste net 0,78 op de 1e plek, maar mogen enorm trots zijn op hun 3e plek!

In het 2e blok was O.D.I. ook met 2 groepen vertegenwoordigd. Zo sprongen Esmee Vierveijzer, Judith Vinke en Renske Vonk mee onder de categorie D-niveau Dames Junioren. Drie leuke, enthousiaste dames waarvan we er graag meer van willen in de groep gezien de leeftijdscategorie die graag actief bezig zijn waarbij plezier en deelname een grote factor speelt. Deze toppers hebben de 4e plek gehaald, zij miste redelijk wat punten in de moeilijkheid- en uitvoeringswaarde waardoor het gat met de top 3 groot is maar het plezier er niet minder om werd.

Jolanda van de Beek, Mynke Sysling en Juliette Keep sprongen mee onder de categorie E-niveau Dames Junioren. Deze dames zijn in hun kunnen de afgelopen periode erg gegroeid en zoeken ook echt de max op. Een leergierige, vrolijke groep die overal de lol wel van inzien. Hun sprongen op de Minitrampoline/ Pegasus waren erg netjes en dat resulteerde tot een 1e plek!

Zowel de organisatie als de leiding kijken terug op een succesvolle dag met vele mooie sprongen, enthousiast publiek en weinig blessures. Onze dank is dan ook groot aan alle vrijwilligers die deze wedstrijd mede tot stand hebben gebracht, denkend aan de op- afbouwcommissie, catering, EHBO en onze fantastische springgroep!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *