Meimaand, Springmaand en medailleregen voor O.D.I.

Op zaterdag 6 mei was de aftrap door Esmee, Judith en Esther namens de springgroep van O.D.I. ´t Harde te Ede. De 1e individuele springwedstrijd van de totaal 3 wedstrijden van dit wedstrijdseizoen. Elvera Boutkan met een leeftijd van 32 jaar, wat bewijst dat je nooit te ooit bent om te springen, kon wegens hoge koorts niet deelnemen aan deze wedstrijd. Zij zou deelnemen onder het niveau senior C niveau op de onderstaande 4 onderdelen.

Alle 3 de meiden hebben fantastische sprongen laten zien, ieder op haar eigen niveau, wat tot verbluffende resultaten leidden. Naast deze successen moeten we helaas ook afscheid nemen van ons ´´oh zo belangrijke´´ jurylid, Bianca Koornberg. Begin van het seizoen had zij de juryopleiding succesvol afgerond maar naar haar eerste wedstrijddag blijkt het toch net iets anders te lopen. Hierbij dan de dringende oproep, wie helpt ons uit de brand? Geen jurylid betekend; geen wedstrijd.

Zaterdagmorgen 6 mei, 08.00 uur meldde Esmee Vierveijzer en Judith Vinke zich in de sporthal van Ede, met nog wat slaap in de ogen waren zij klaar voor hun wedstrijd. Beide sprongen op het senioren E-niveau op de onderdelen;
– Minitrampoline Pegasus met een hoogte van 1.35m van de grond
– Minitrampoline
– Plank Kast
– Airtumblingbaan
De prijsuitreiking werd per onderdeel berekend, 4 keer kans dus, spannend! Helaas waren er wat haperingen bij de organisatie, hierdoor liepen ze behoorlijk uit qua tijd. De deelnemers moesten zelfs meer dan een uur wachten voordat de uitslag bekend werd gemaakt. Maar met de medailleregen van deze ochtend waren we het wachten allang weer vergeten! Zo mocht Judith Vinke maar liefst 4 keer het podium betreden en Esmee Vierveijzer 3 keer, wat een mooie ervaring was dit.
Minitrampoline, Judith 3e en Esmee 2e. Minitrampoline Pegasus, Esmee 3e en Judith 2e. Plank Kast, Esmee 2e en Judith 1e. En als laatste de Airtumlingbaan, Esmee werd hierbij 7e en Judith 1e met een puntentotaal van 15,50, een verschil van maar liefst 2,70 tussen haar en de nummer 2, wauw!

In de middagwedstrijd die een paar uur later van start ging dan gepland was, was Esther Bultman aanzet op het jeugd B niveau. De concurrentie was erg hoog, zo moest zij springen tegen gemiddeld 47 andere in haar niveau per onderdeel. De onderdelen die Esther sprong waren;
– Minitrampoline
– Minitrampoline Pegasus met een hoogte van 1.25m van de grond
– Plankoline Kast
Helaas heeft Esther geen medaille kunnen veroveren, maar wel veel inspiratie kunnen opdoen in dit hoge niveau. Esther zat over het algemeen in de middenmoot als we kijken naar haar behaalde resultaten. Op de Minitrampoline zat ze op de 29e plek. Minitrampoline Pegasus, 32e en op het onderdeel Plankoline Kast wist ze de 15e plek te behalen, erg knap! Zaterdag 20 mei te Nunspeet zal Esther nog een keer in actie komen op het onderdeel Airtumblingbaan onder het niveau jeugd C niveau. Toi Toi Toi Esther!

Naar een lange dag konden we dan eindelijk om 20.30 uur de zaal verlaten en kunnen we namens O.D.I. terug kijken op een succesvolle dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *