Peuter en kleutergym

Kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en vinden het meestal heerlijk om te klimmen, klauteren, rollen enz. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Al spelend oefenen kleuters de hele dag hun lijf. “Kijk eens wat ik kan” of “Ik kan al huppelen”. Ze hebben er veel plezier in en vinden steeds weer nieuwe dingen uit.

Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals: springen, zwaaien duikelen, gooien,klimmen, balanceren, dansen, etc.

Op verschillende manieren met zowel groot als klein materiaal leren de kleuters zo hun evenwicht te bewaren inzicht te krijgen in ruimte,afstand en snelheid. Daarnaast is gym belangrijk,omdat kinderen hun energie erin kwijt kunnen

Het leuke aan een gymnastiekgroepje voor kleuters is dat ze met andere kinderen bewegen. Ze leren rekening te houden met elkaar (pas beginnen als je aan de beurt bent) en elkaar te helpen met bepaalde situaties.

Zelfvertrouwen

Uw kleuter kan onder veilige omstandigheden allerlei moeilijke dingen proberen. Als het uiteindelijk lukt om met touwen te zwaaien, te klauteren over een hindernis en een koprol te maken dan zal de kleuter daar trots op zijn. De kleuter wordt in het begin veelal onder begeleiding uitgedaagd om moeilijke situaties aan te gaan waarbij eventuele angsten kunnen worden overwonnen. Van daaruit wordt gestimuleerd dat de kleuter steeds meer zelfstandig te werk gaat. Uw kind wil het vaker doen en zal steeds meer vertrouwen in zichzelf krijgen.

Wat doen ze?

Elke les is anders. Kinderen zullen altijd op een speelse manier worden uitgenodigd tot bewegen; rollen van een schuin vlak, werpen & vangen en stuiteren met een bal, klimmen en klauteren over een berg, allerlei kring-, dans- en zangspelletjes en autorijden met hoepels. In december nodigen we de zwarte pieten uit om te komen kijken wat we allemaal al kunnen.

Wanneer?

Op elke woensdag is er van 4 uur tot 5 uur gymnastiek voor de kleuters. Dus ik nodig u en uw kind uit om een keer langs te komen om te kijken wat we allemaal doen.

Groetjes juf Chantal